De lekkerste tomaten verbouw je hier zelf

Wat gaan we doen
Je wordt van harte uitgenodigd om mee te komen telen in de gezamenlijke tuin in de serre.  Paprika’s, komkommers, tomaten, kruiden, klein fruit en alles waar je zin in hebt gaan we hier neerzetten. Er wordt naar de natuur gewerkt ofwel zonder gifstoffen en met behulp van  permacultuur technieken. Ook (vooral) kinderen zijn welkom om mee te doen (uiteraard wel onder begeleiding van een volwassene).


tomatengewas

 

auberginegewas Hoe het werkt
Het is een gezamenlijke tuin waar iedereen in meewerkt en van mee oogst. Er is ruimte genoeg om voor iedereen in overvloed te kunnen verbouwen. We overleggen onderling wie wat doet. Je oogst niet meer dan je zelf nodig hebt en laat wat staan voor de anderen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je voor familie en vrienden gaat oogsten. En het mooie is, je hoeft geen contributie te betalen. Natuurlijk zijn er kosten aan het onderhoud en gebruik van de serre. Je mag daar vrijwillig wat geld aan bijdragen, maar het is leuker als je daar op een creatievere manier je bijdrage aan levert, bijvoorbeeld door mee te helpen bij uitvoeren van werkzaamheden aan beheer en onderhoud, of door extra gewassen te helpen telen zodat we overhouden voor verkoop aan dorpsgenoten.

 

Waarom
Verbondenheid met de natuur is het uitgangspunt van De Kleine Stroom en als ik kijk hoe de natuur het doet dan denk ik aan delen van de weelde,  maar ook aan samen genieten, van elkaar leren. En geld er aan verdienen hoef ik niet, want geld is op zich niets (een belofte). Samen beleven geeft emotie, geeft groei, het stroomt en dat is het ware leven.

meloenengewas

Je bent van harte welkom om mee te doen met samen tuinieren . Stuur een berichtje als je mee wil doen met dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *