Logo

logo de kleine stroom Het logo van De Kleine Stroom is een Triskelion. Dit teken werd en wordt door vele organisaties en bevolkingen gebruikt. De drievoudige spiraal verschijnt in verschillende vormen in de pre-Keltische en Keltische kunst. De betekenis die het daar had is niet bekend.
Er zijn ook vele varianten op de vorm. De variant die voor het logo is gebruikt is de ‘wielen’ vorm, soms beschouwd als een zonne-symbool. Dit is ook de reden om specifiek deze vorm te kiezen. De zon is de drijvende kracht van alle beweging op aarde. In de natuur gaat beweging in de vorm van patronen. Deze patronen zorgen ervoor dat energie lang vastgehouden wordt en er veel raakvlak is om te verbinden met andere patronen die de energie vervolgens weer verder kunnen benutten. Dit is wat ik met de verbonden spiralen aan wil duiden. Uiteindelijk is alles en iedereen met elkaar verbonden en is er geen einde, want elk eind is een nieuw begin, zoals Harry Jekkers  zingt.

Bill Mollison beschrijft patronen en de verbinding in zijn boek “Permaculture: A designers manual”. Een citaat; “Patterns tell us that all is stream, all particles, all waves. Each defines the other. It tells us that all is one plan.” (Patronen vertellen ons dat alles stroom, alles deeltjes, alles golven is. Elk hiervan definieert de ander. Het vertelt ons dat alles één plan is.)

Meer lezen over Triskelion, kijk dan op wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *