Helyofytenfilter

Wat een mooi weer hebben we de laatste tijd. Ik wil me niet volledig op laten slorpen door de bouw maar ook nog oog houden voor mijn omgeving, voor de ontwikkeling van de natuur. Dat helpt me ook om de juiste beslissingen te nemen, want als je overgaat van dromen naar doen dan blijkt er toch een gat te ontstaan tussen het ideale plaatje en hoe het is te bouwen. Zo maakte ik deze week een wandeling over het Rulse laarzenpad richting de bouwplaats en overdacht ik mijn ambitie om zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. Zo wil ik bijvoorbeeld het afvalwater te plaatse met een natuurlijk filter zuiveren en hergebruiken. Nu werd ik tijdens mijn wandeling erg gestimuleerd in dit idee want langs het Rulse laarzenpad barst het van de helyofytenfilters waar bijna ongemerkt organismen hard aan het werk zijn om water te zuiveren. Het gezuiverde water van al die plasjes en blubberpoeltjes seipelt uiteindelijk de beek in (de Rul of Kleine Dommel genoemd).

Ik wil jullie de voorbeelden niet onthouden, dus hier zijn wat van de plaatjes die ik schoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *