Afwerking kalkstuc

Het is inmiddels juli geworden. De raaplaag is gezet en uitgehard. Na lange tijd van voorbereiding is het nu eindelijk tijd voor de finish, spannend! Gelukkig heeft Leon het vaker gedaan. Eén muur per dag bleek net haalbaar of eigenlijk niet, maar starten is afmaken. Het lastigst was de muur aan de zuidkant. Deze hebben we op een zonnige dag gedaan en dat hebben we geweten. Ondanks steeds natspuiten bleek de stuc al te ver uitgehard op het moment dat het schuurbord er aan te pas kwam. Met veel natspuiten, veel dunne stuc bijsmeren en hard werk is de muur uiteindelijk toch glad geworden.

Vanuit het standpunt “übnung macht den meister” heeft zoonlief in de tussentijd zijn eigen huisje gebouwd. Die gaan we alleen niet stuken hoor. Even niet ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *