Raaplaag kalkstuc

Na het spuiten van de hechtlaag kalk en uitharding ervan kon gestart worden met opzetten van de dikke raaplaag. Deze is bestemd voor uitvlakking, maar hebben we gelijk een isolatiefunctie meegegeven door niet te kiezen voor zand als toevoeging maar perliet. Een heel licht materiaal van “gepofte” steentjes. Dat maakte de stuc ook lekker licht en makkelijk te verwerken. Na enkele verwoede pogingen bleek het echter met geen mogelijkheid te verspuiten. De combi met perliet zorgde ervoor dat de massa steeds weer in de slangen vastliep. Het kan ook zijn dat de spuitmachine niet zwaar genoeg was hiervoor maar dat wijzigde niets aan de uiteindelijke conclusie; “We gaan het met de hand doen”. Dat heeft wat dagen gekost want de laag werd uiteindelijk op sommige plekken wel 5 tot 6 cm dik, waardoor het opzetten in etappes moest gebeuren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *