Voorbereiding kalkstuc

Het is inmiddels eind mei. De strobalen in de buitenmuren zijn overal geplaatst en hoekjes waar geen stro in paste zijn afgewerkt met houtwol cementplaat (heraklietplaat) met daar achter conventioneel isolatiemateriaal. Tijd om de buitenboel te gaan stuken. Eerst de randen waar mogelijk wind doorheen kan met dampdoorlatende bouwfolie bekleden, de randen rond de kozijnen afwerken met strekmetaal als hechting voor de stuc. Daarna een eerste hechtlaag van trasskalk met fijn zand op en in het stro gespoten. Het spuitwerk viel nog niet mee. Een verkeerd aangesloten 400V aansluiting (oeps), kapotte zuiger bij de spuitmachine, regelmatig een vastloper, wat betekende alle slangen doorspuiten, maar …. uiteindelijk zat het dan toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *